zondag 22 januari 2017

Omochi Pounding

We zijn weer een tijdje in het nieuwe jaar en een van de eerste activiteiten op de scholen is het bereiden en eten van O mochi. O mochi is een traditioneel Japans rijstgerecht dat rondom nieuwjaar (Shogatsu)gegeten wordt. Vergelijk het maar met onze oliebollen...maar dan anders. Je neemt hiervoor speciale plakkerige rijst en die wordt na het koken eigenlijk langdurig kapot geslagen in een traditionele houten kom. Daardoor wordt de rijst eens soort grote kauwgumbal. Deze rijstkauwgum kun je naturel eten maar ook dippen in soja saus, of kruiden of in iets zoets. En het is nog lekker ook! Het enige waarvoor je moet uitkijken is dat je je niet verslikt in dit plakkerige goedje want elk jaar overlijden er een paar Japanners door eten van deze lekkernij. Op Carolines school kwamen een paar mannen van de buurtvereniging Omochi bereiden en de kids mochten natuurlijk helpen bij het "pounding" van de rijst. En als er gehakt of geslagen moet worden dan staat Caroline vooraan....Gelukkig heeft iedereen het overleefd, dus er volgen nog meer blogjes dit jaar...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten