Vroeger, heul lang geleden, moest je eerst je eten veroveren voordat je het kon bereiden en dus iets te eten had. En dat wilden we ook wel eens ervaren...midden in Tokyo.....
Maar dat kan dus echt, want niet ver bij ons vandaag is er een restaurant waar je eerst je vis moet vangen en deze vervolgens in kunt leveren bij de kok die er vervolgens Sushi, Sashimi of Vissoep van maakt of gewoon lekker op de grill legt.
Het gekke is dat dit restaurant zich op de 5e verdieping bevindt...dus vissen naar vis op niveau...
We waren wederom de enige buitenlanders en dus moesten we ons beste Japans weer naar boven halen om te te begrijpen hoe we die vissen het beste naar boven konden halen. Eerst nog zonder aas met een drietand, maar dat schoot niet op. Daarna met een garnaal aan de haak en toen wisten ze niet hoe snel ze moesten toehappen! Als zwemmende Usaine Bolts kwamen die rakkers naar ons haakje...om 10 minuten later als sashimi op ons bord te eindigen. Verser kan dus niet...mmmmm....
We zijn trouwens Marianne Thieme niet tegengekomen vanmiddag....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten